Serier

Jag har länge sett serier och vill med detta inlägg dela lite av min visdom angående ämnet. Så nu kommer en lista på serier jag rekommenderar - utan inbördes ordning pga ugh det skulle bli för svårt.
 
(Greys Anatomy borde en kanske tipsa om men jag panikade fullständigt efter Denny och har haft svårt att fortsätta se så har inte sett speciellt långt, men den är bra.)
 
 
Suits - Fantastisk serie, helt fantastisk. Den har humor, handling, djup och återupprepas dessutom inte(!!), sådant älskar jag. Den handlar om Mike med fotografiskt minne, som alltid drömt om att bli advokat men blev under sin skolgång övertalad av sin kassa kompis att hjälpa andra att fuska på prov. Han åkte fast och hans liv vänder helt, MEN då han hjälper sin kassa kompis med en drogleverans hamnar han av misstag på en intervju för advokater och ja, ni fattar vad som händer. Serien har även med Louis Litt som är så himla rolig/irriterande/knäpp. Och Harvey Specter såklart, han är gulli och mallig. Och Donna, älskade Donna. Åh.
 
 
Game of thrones - En serie som skrivits om kanske lite väl mycket, men den är riktigt bra gjord och böckerna är otroligt välskrivna (har dock bara läst ytterst lite av dem, men det ska ändras!). Det är den mest påkostade serien någonsin och det märks, dock är den är lite halvseg i början men den blir så himla himla bra. De flesta vet nog vad den handlar om men kan säga vad jag tycker om med denna serie, karaktärerna först och främst, det finns helt underbara karaktärer så som Daenerys, Arya och Tyrion. Jag älskar att de finns så starka kvinnliga karaktärer då de är i en gammal tid där kvinnorna ska "stå bakom de starka männen" och "föda många söner", de är rätt äckligt men äckel som Joffrey kommer ju få smisk senare. Detta kanske inte är en serie i allas smak men jag tycker att man kan ge den en chans för jag blev verkligen chockad när jag väl började se, trodde inte jag skulle finna den så bra.
 
 
Prison break - Hur mycket kaos det än är i denna serie vet man att en superhjärna som Michael Scofield (<3)kommer lösa det, det är lugnande. Han är huvudkaraktären i Prison break och denna serie handlar om Michael och hans bror Lincoln som blivit ditsatt för ett mord han inte begått. Lincoln ska avrättas och då rånar Michael en bank för att hamna i samma fängelse som sin bror för att sen bryta ut dem båda. (Sedan eskalerar serien och allt blir större än vad man trodde från början så tro inte det tar fyra säsonger för dem att rymma!)
 
 
True blood - Detta är en ganska speciell serie och innehåller rätt mycket sex, men sådant är roligt så det är ju plusplus! Världen är som vår förutom det faktum att vampyrerna har gått ut i media och lever då samman med människorna, de livnär sig på syntetiskt blod (de påstår att de ska det). Serien handlar om Sookie, som är telepatisk, hon bor i en liten stad vars de aldrig ens sett en vampyr. MEN sen flyttar vampyren Bill dit och då dras Sookie in i denna mystiska värld. I denna serie medverkar även ingen mindre än Alexander Skarsgård, han är underbar och pratar även ibland lite svenska! Jag tycker om denna serie pga den liknar inte alls de filmer/serier vars vampyrer är så romantiserade och vackra. (Jag tycker om de filmerna/serierna också dock men jag skäms över det.) Det är något speciellt med True blood som jag kan inte riktigt sätta fingret på men den är en av de bästa serierna jag någonsin sett!
 
 
American horror story - Säsong ett handlar om "mördarhuset" (alla som dör på tomten stannar som ett spöke), utspelar sig i nutid. Säsong två om ett mentalsjukhus som drivs av nunnor, utspelar sig på 60-talet. Säsong tre (<3333) handlar om en internatskola(?) (på engelska: coven) för unga häxor. denna utspelar sig i nutid.
 
Helt fantastisk serie, svinrolig ide dessutom; med olika berättelser och (typ) samma skådisar. Tycker inte serien i sig är speciellt läskig, första avsnitten av säsong ett och två kanske. Sen är det bara vissa scener jag typ täcker för ögonen och bereder mig för ett hoppa-till-och-skrik-ögonblick. Men det är rätt kul.
 
 
Supernatural - Detta är en helt genialisk serie, men läskig. Den handlar om två bröder, vid namn Sam och Dean, som är "hunters" dvs de jagar övernaturliga väsen. Den är rätt återupprepande i säsong ett tycker jag, samma procedur varje avsnitt, men serien utvecklas och den är helt enkelt toppenbra med bra handling. Bröderna är snygga och fina och jag tycker serien bara blir bättre och bättre. Jag ser nu säsong fyra. Vill inte spoila för mycket, så se bara. Haha.
 
 
Chuck - Chuck jobbar på Buy More i "Nördhörnan", där han bland annat lagar och säljer datorer, med sin bästa kompis Morgan. (Chucks syster och hennes pojkvän tar även stor del i serien, och de är så himla bra, roliga och underbara.) Sedan får han ett mejl av hans gamla collage-rumskompis som numera är en CIA-agent, agenten har då stulit "the Intersect" och mejlar den till Chuck, varefter han förstör datorn som tidigare lagrade den. När han öppnar mejlet så förflyttas all denna information till Chucks hjärna och Chuck har nu en militär datorbas i sitt huvud. Så kommer CIA-agenten Sarah Walker för att utreda detta och sedan kommer Chuck hjälpa CIA att ta fast terrorister och brottslingar med hjälp av sin datorbas i huvudet.
 
Denna serie är riktigt rolig och spännande, jag sträcksåg den här serien i princip, den är i fem säsonger och till skillnad från de flesta serierna så har denna ett riktigt slut! Den har roliga karaktärer men den är lite halvseg i början (som de flesta serier) men den blir och är himla bra.

RSS 2.0